Τα Churros είναι μακρόστενα τηγανιτά ζαχαρωμένα ψωμάκια, θυμίζουν λίγο τους δικούς μας λουκουμάδες, παραδοσιακό street food της Ισπανίας, του Μεξικού & Περού. Λοιπόν δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε για να τα γευτούμε τώρα έχουμε την συνταγή… street food της Ισπανίας στο σπίτι μας…. Πάμε νοικοκυρούλες μου να καταπλήξουμε συντροφιά με μια ζεστή σοκολάτα !!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε.
250 γρ. νερό
15 γρ. ζάχαρη
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 τμ. αυγό
κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση…..Τοποθετούμε το νερό και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα ,βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και ρίχνουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ οδοντωτό στόμιο.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις κάψει το λάδι, σχηματίζουμε με το κορνέ μικρά «churros» μέσα στο τηγάνι μήκους 7 εκ. (κόβουμε τη ζύμη με ψαλίδι για να διακόψουμε τη ροή). Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Έπειτα τα βουτάμε σε κρυσταλλική ζάχαρη & Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα. Αν λατρεύουμε την σοκολάτα μπορούμε να λιώσουμε σε μπεν μαρί και να τα βουτάμε … και μην ξεχνάτε να το συνδυάσετε με ένα ζεστό ρόφημα!!
!
Καλή μας όρεξη !!!
Περιμένω τα σχόλια σας.
Με εκτίμηση