• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • Τι θα φάμε Σήμερα???? Spaghetti al limone!!!!

Τι θα φάμε Σήμερα???? Spaghetti al limone!!!!

26 Νοεμβρίου 2024
Categories
  • Μαγειρική
Tags
  • Popular
  • popular 3

Spaghetti pasta with fresh lemon and parmesan cheese sauce. Top down view table scene on a white wood background.

Ένα εμβληματικό πιάτο του ιταλικού Νότου.

Spaghetti al limone, μια αυθεντική ιταλική συνταγή, έτοιμη σε 25 λεπτά, με υλικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα.

Η προέλευση του pasta al limone αμφισβητείται, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νότια Ιταλία και τη Σικελία, περιοχές που είναι γνωστές για την καλλιέργεια λεμονιού.

Κάθε μπουκιά εντυπωσιάζει περισσότερο από την προηγούμενη. Τα ζυμαρικά λεμονιού είναι πολύ νόστιμα και είναι απορίας άξιο πόσο καλό μπορεί να έχει κάτι τόσο εύκολο, φτιαγμένο με τόσα λίγα υλικά.

Πάμε να δούμε τα υλικά ….

1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι

1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 κοφτές κουταλιές (75 γρ.) βούτυρο

1 λεμόνι, το ψιλό ξύσμα και ο χυμός (ανάλογα με τη γεύση σας) + επιπλέον ψιλό ξύσμα για το σερβίρισμα

1 γεμάτη κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον για το σερβίρισμα

ψιλοκομμένος μαϊντανός ή βασιλικός για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Πάμε να μαγειρέψουμε….

Ζεσταίνετε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζετε μέσα τα σπαγγέτι μέχρι να ασπρίσουν και να μαλακώσουν, όχι πολύ, ακόμα λιγότερο και από al dente. Κρατάτε 1 φλ. από το νερό τους και τα στραγγίζετε.

Λίγο πριν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, λιώνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα το ξύσμα του λεμονιού και το σκόρδο. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, για 1-1 ½ λεπτό. Προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγγέτι στο τηγάνι, μαζί με ½ φλ. από το νερό τους που κρατήσατε. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά στο μέτριο/δυνατό και τα ανακατεύετε καλά, μέχρι τα ζυμαρικά να γυαλίσουν και να πιάσουν σάλτσα παντού.

Προσθέτετε και το τριμμένο τυρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν σας φανεί ότι η μακαρονάδα είναι πολύ στεγνή, προσθέτετε μερικές ακόμη κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Τέλος, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα το χυμό του λεμονιού (ξεκινάτε βάζοντας τον μισό, ελέγχετε τη γεύση και αποφασίζετε πόσο περισσότερο θα βάλετε, ανάλογα με το πόσο λεμονάτα τα θέλετε).

Σερβίρετε τα σπαγγέτι αμέσως, με επιπλέον ξύσμα λεμονιού και τριμμένη παρμεζάνα και σκορπάτε πάνω, αν θέλετε, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.

Share
0

Related posts

14 Δεκεμβρίου 2024

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή σοκολάτα !!!!


Read more
23 Ιανουαρίου 2022

Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!!


Read more
14 Απριλίου 2021

Ριζότο με ποικιλία Μανιταριών .


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαύρο χρώμα και το καλοκαίρι . Η τέλεια chic αντίθεση που ταιριάζει τέλεια με το μαύρισμα. 6 Ιουλίου 2025
  • Όλα όσα χρειάζεσαι για μακιγιάζ με άποψη…. 6 Ιουλίου 2025
  • Απολυτα Must-Have κομματια για ακαταμμαχητα street Style Looks αυτο το καλοκαιρι. 2 Ιουλίου 2025
  • Perfume Alert!!!! Sephora Summer offers -35% σε επωνυμα αρωματα. Ισχυει για αγορες εως 22/6/2025 21 Ιουνίου 2025
  • Στην κορυφή των summer essentials βρίσκεται πάντα το μαγιό…. Εσύ βρήκες τα αγαπημένα σου .κομμάτια? 20 Ιουνίου 2025

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα