Ένα τέλειο γλυκό το οποίο μπορεί να συνοδεύσει τον καφέ σας, και όχι μόνο.
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη ζύμη της Τάρτας.
Υλικά που θα χρειαστούμε για την γέμιση της Τάρτας
Πάμε να κάνουμε την Ζύμη της Τάρτας.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το αλεύρι τη ζάχαρη και το αλάτι . Προσθέτουμε τα κομματάκια από το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να μοιάζει με καλαμποκαλευρο. Μετά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και 2 κ.σ παγωμένο νερό & χτυπάμε πάλι τη ζύμη μας.
Αφού ετοιμάστηκε η ζύμη , την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αλευρώνουμε μια μεγάλη επιφάνεια , βάζουμε τη ζύμη μας και μ’ ένα πλάστη αρχίζουμε να την δουλεύουμε . Σιγά σιγά την ανοίγουμε , αλευρώνοντας ανά διαστήματα και γυρνώντας την διαρκώς μέχρι ν’ ανοίξει αρκετά έτσι ώστε να γίνει λίγο μεγαλύτερη από την ταρτιέρα .
Τοποθετούμε τον πλάστη μερικά εκατοστά μπροστά από την άκρη της ζύμης προς το κέντρο της, τυλίγουμε στην άκρη που προεξέχει και συνεχίζουμε το τύλιγμα προς στην άλλη άκρη.
Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα & ξετυλίγουμε σιγά- απαλά τη ζύμη πάνω της . Πιέζουμε τη βάση και τις άκρες της ταρτιέρας για να τοποθετηθεί ομοιόμορφα η ζύμη μας.
Με πλαστική μεμβράνη καλύπτουμε τη φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο ξανά για άλλα 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180c .
Αφού βγάλουμε τη ζύμη μας από το ψυγείο την τρυπάμε μ ‘ένα πιρούνι.
Κόβουμε λίγη λαδόκολλα διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από αυτή της φόρμας και σκεπάζουμε τη ζύμη της τάρτας. Στη συνέχεια , προσθέτουμε βάρος όπως φασόλια ή ρεβίθια , και ψήνουμε την τάρτα μας για 25 λεπτά.
Αφήνουμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια ή ρεβίθια που βάλαμε . Χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι με 1κ.γ νερό , αλείφουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πάμε να κάνουμε την γέμιση της Τάρτας.
Στο μίξερ , βάζουμε τα αυγά , τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού , την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα & το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά. Στην κρύα ζύμη μας προσθέτουμε τα μύρτιλα & τοποθετούμε από πάνω το μείγμα που μόλις χτυπήσαμε στο μίξερ.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα μας να κρυώσει και είναι έτοιμη να σερβιριστεί.
Καλή σας όρεξη.
Υ.Γ…Ο καλύτερος τρόπος ν’ αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό, είναι να υποκύπτεις σ’ αυτόν.
Όσκαρ Ουάιλντ, 1854-1900, Ιρλανδός συγγραφέας
Με Εκτίμηση