380 γρ. σπαγγέτι
300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
150 γρ. pesto
1 πεπεροντσίνο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
φρέσκο βασιλικό
100 γρ. πεκορίνο
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο και το πεπεροντσινο και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Μετά προσθέτουμε τις γαρίδες μας , λίγο αλάτι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, και τα αποσύρουμε από το μάτι. Θα πάρουμε μια άλλη κατσαρόλα με αρκετό αλάτι και θα βράσουμε τα μακαρόνια μας ( al dente) . τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις γαρίδες. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το pesto μαζί με λίγο νερό από αυτό που έχουμε κρατήσει. Προσθέτουμε το φρέσκο βασιλικό και το πεκορίνο. Ανακατεύουμε καλά έως ότου δέσει και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού.
Υ.Γ… Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.
Julia Child, 1912-2004, Αμερικανίδα σύμβουλος μαγειρικής
Με Εκτίμηση..