Ήρθε η στιγμή να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό… χωρίς ταλαιπωρία και πολλά υλικά . Πάμε να δροσιστούμε φτιάχνοντας μια εύκολη συνταγή για χειροποίητο παγωτό.
Παγωτολάτρεις όλου του κόσμου, ας ενωθούμε!….. Διαβάστε το άρθρο μου και ενημερωθείτε για τα οφέλη του λαχταριστού, παγωμένου γλυκίσματος και αν θέλετε ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή για παγωμένη απόλαυση με ακόμα λιγότερες τύψεις , γιατί μελέτες έδειξαν πως το αγαπημένο μας παγωτό μπορεί να μας κάνει και καλό! Γνωρίζατε πως το παγωτό – όταν είναι φτιαγμένο από αγνά υλικά – αποτελεί τεράστια πηγή βιταμινών A, B-6, B-12, C, D και E!
4 λόγοι που το παγωτό σου κάνει καλό!
Λοιπόν …!!! Απολαύστε το καλοκαίρι μαζί με το αγαπημένο σας παγωτό, χωρίς τύψεις, αρκεί να θυμάστε ότι όλα πρέπει να τα καταναλώνετε με μέτρο.
Αφού σας άνοιξα την όρεξη θα σας δώσω και την συνταγή…
Υλικά που θα χρειαστείτε…
Εκτέλεση Συνταγής
Αφού έχουμε βάλει το ζαχαρούχο γάλα και την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο , μετά θα χτυπήσουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ. Όταν δούμε ότι γίνετε σαντιγί θα χαμηλώσουμε την ταχύτητα για λίγο και θα προσθέσουμε το ζαχαρούχο γάλα, και την βανίλια μας. Στη συνέχεια θα αυξήσουμε την ταχύτητα στο μίξερ μας σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα πηχτό Ήρθε η στιγμή να τοποθετήσουμε το παγωτό μας σε ένα μεγάλο επανασφραγιζόμενο δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 6 ώρες για να παγώσει. Για να δώσουμε περισσότεροι γεύση στο παγωτό μας μπορούμε να βάλουμε φρούτα σιρόπι, καρπούς, γλυκό του κουταλιού ή ότι άλλο επιθυμούμε..
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη ….. χωρίς ενοχές!!!!!!!!
Υ.Γ… Η συμβουλή μου είναι να μη ρωτάς γιατί και πώς, αλλά να απολαμβάνεις το παγωτό όσο είναι στο πιάτο σου.
Thornton Wilder, 1897-1975, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας