Ένα τέλειο συνοδευτικό πιάτο και όχι μόνο …Μπορούμε να το ετοιμάσουμε και για βραδινό – δεν πρέπει να τρώμε βαριά…
Τα υλικά που θα χρειαστούμε..
8 παξιμάδια σικάλεως
100 γρ. φέτα
1 ντομάτα
1 αγγούρι με την φλούδα
1 σκ σκόρδο
4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο
8 ελιές καλαμών χωρίς το κουκούτσι τους.
Ελαιόλαδο
Αλάτι..
Λοιπόν ας ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τον Ντακο μας.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα μας σε μικρά κυβάκια μετά τρίβουμε το μισό αγγουράκι στον τρίφτη (από την πλευρά – χοντρό) . Τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ , βάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας, το περνάμε από το σουρωτήρι για να φύγουν τα περιττά υγρά. Στο άλλο μπολ έχουμε βάλει την φέτα με το σκόρδο και τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε τα παξιμάδια μας (εγώ χρησιμοποιώ Tsiknakis Παξιμάδι Κριθαροκουλουρα ολικής αλέσεως με προζύμι )τα αλείφουμε με την φέτα αφού πρώτα θα απλώσουμε το μείγμα της ντομάτας. Μετά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και στην κορυφή κομματάκια από τις ελιές…. Είναι έτοιμα !!!!!!!!
Απολαύστε τα !!!!!!!!!!
Εύκολα γρήγορα και πολύ χορταστικά …!!!!!!
Εσείς πως προτιμάτε το Ντακο σας ???? Τα σχόλια σας εδώ… https://www.facebook.com/dimisdiary/photos/a.289357835015847/430730727545223/?type=3&theater