• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

20 Μαρτίου 2019
Categories
  • Μαγειρική
Tags
  • Popular

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ

 

Ένα γλυκό που μας ανοίγει την όρεξη και μόνο στο άκουσμά του!! Μοναδική συνταγή σιροπιαστής σοκολατόπιτας, ανώτερης ζαχαροπλαστείου! Είναι εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή! Τι άλλο ζητάτε από ένα γλυκό;

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Αρετή για την υπέροχη συνταγή της...

Περισσότερες συνταγές εδώ….. https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 Υλικά :

  • 1 βιταμ
  • 5 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη (450 γρ.)
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 ½ κούπα αλεύρι (190 γρ.)
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 2-3 κουτ. σούπας νερό
  • 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι :

  • 2 κούπες νερό (500ml)
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη (335 γρ.)
  • Χυμός από μισό λεμόνι

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 28 εκ. και προσθέτουμε λίγο κοσκινισμένο αλεύρι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ να λιώσει και προσθέτουμε την μία κούπα ζάχαρη, το κακάο που το έχουμε δουλέψει με τις κουταλιές νερό να το κάνουμε σαν πάστα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να λιώσει η κουβερτούρα. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε πάλι στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) το κατσαρολάκι για να βοηθήσουμε να λιώσει η κουβερτούρα.

Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα για να αποφύγουμε να «κόψουν» τα αυγά και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει από πριν σε ένα μπολ. Από το μείγμα που φτιάξαμε κρατάμε μία κούπα στην άκρη για το γλάσο της σοκολατόπιτας στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας το ελαφρά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι κοκκινισμένο με το μπέικιν και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα. Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι  σιγά σιγά στην κρύα σοκολατόπιτα και περιμένουμε να το απορροφήσει. Το γλάσο που κρατήσαμε στην αρχή από το 1ο μείγμα στην άκρη, το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι να έχει μια βελούδινη υφή (εναλλακτικά το ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων). Αν δε ξεφορμάρουμε την σοκολατόπιτα την γλασάρουμε χλιαρή μέσα στο ταψί με το ζεστό γλάσο και το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει! Το κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

Υ.Σ…. Μια συνταγή όλο Σοκολάτααααα !!!!! …… Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ… https://www.facebook.com/dimisdiary/ 

Με εκτίμηση

 

 

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-sokolatopita-siropiasti/

Share
2

Related posts

23 Ιανουαρίου 2022

Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!!


Read more
14 Απριλίου 2021

Ριζότο με ποικιλία Μανιταριών .


Read more
12 Φεβρουαρίου 2021

Άγιος Βαλεντίνος & Καραντίνα


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!! 23 Ιανουαρίου 2022
  • Ένας αναλυτικός οδηγός καθημερινής περιποίησης για δέρμα που ακτινοβολεί όλη μέρα. 23 Ιανουαρίου 2022
  • Αυτά είναι τα κραγιόν που θα φοράτε στα χείλη σας αυτό το καλοκαίρι 31 Μαΐου 2021
  • Μανικιούρ… Θέλεις ένα διάλειμμα από τα έντονα χρώματα – διάλεξε nude αποχρώσεις για το μανικιούρ σου. 9 Μαΐου 2021
  • Αυτά είναι τα παντελόνια που κολακεύουν κάθε Γυναίκα!! 18 Απριλίου 2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα