• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ H ΖΟΥΜΕΡΗ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ H ΖΟΥΜΕΡΗ

11 Φεβρουαρίου 2019
Categories
  • Μαγειρική
Tags

 Η Αρετή μας κακομαθαίνει

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ H ΖΟΥΜΕΡΗ

https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

Την πρώτη φορά που δοκίμασα αυτή την πορτοκαλόπιτα, μου φάνηκε σαν γαλακτομπούρεκο αλλά με πορτοκάλια.
Σιροπιασμένη πορτοκαλόπιτα µε αφράτη υφή και πλούσια γεύση. Μπορείτε να την σερβίρετε µε µία µπάλα παγωτό σαν επιδόρπιο, με γλυκό πορτοκάλι ή να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ. Τα παιδιά μου συνηθίζουν να την απολαμβάνουν μαζί με ένα ποτήρι γάλα!

Υλικά :

• 500 γρ. φύλλο κρούστας
• 4 αυγά
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 ποτήρι σπορέλαιο
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 φακελάκι baking powder
• 2 βανίλιες
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι :
• 2 ποτήρια ζάχαρη
• 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
• 2,5 ποτήρια νερό
• 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις 200οC.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (λάδι, ζάχαρη, αυγά, βανίλιες, γιαούρτι) εκτός από το φύλλο κρούστας και το baking powder και με το σύρμα κουζίνας τα ανακατεύουμε πολύ πολύ καλά. Προσθέτουμε και το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανοίγουμε το φύλλο και το κομματιάζουμε ανά δύο (2) φύλλα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά το φύλλο.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 20-25 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει και ελαφρώς να φουσκώσει. Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας το χυμό, το νερό, την ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας να βράσουν για 12 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με ένα ξυλάκι από σουβλάκι τρυπάμε εδώ και εκεί την πορτοκαλόπιτα, ώστε να ρουφήξει καλύτερα το μπόλικο σιρόπι που ετοιμάσαμε, με προσοχή όμως να μη χαλάσουμε την επιφάνειά της. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι. Το σιρόπι μη σας φανεί πολύ, θα το ρουφήξει όλο η πορτοκαλόπιτα.

Για εμένα, η γεύση της πορτοκαλόπιτας την επόμενη ημέρα είναι στα καλύτερά της!
Πηγαίνει πολύ ωραία με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια!

Υ.Σ.. Απλά υπέροχη , γευστικότατη και τόσο ζουμερηηη……Αρετή μας κακομαθαίνεις…!!

 

Με εκτίμηση

 

 

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-portokalopita-zoumeri/

Share
2

Related posts

18 Ιανουαρίου 2021

Απαλλαγείτε γρήγορα & εύκολα από τα κιλά των εορτών.


Read more
15 Νοεμβρίου 2020

Το τέλειο Κυριακάτικο brunch στο σπίτι από τα χεράκια μας.


Read more
14 Νοεμβρίου 2020

Δείτε τις προσφορές στα ΑΒ Βασιλόπουλος & ξεκινήστε τις αγορές.


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Χειμερινές Εκπτώσεις στο FAVELA.GR 20 Ιανουαρίου 2021
  • Winter Sales Tsakiris Mallas 18 Ιανουαρίου 2021
  • Απαλλαγείτε γρήγορα & εύκολα από τα κιλά των εορτών. 18 Ιανουαρίου 2021
  • Αν ψάχνετε να βρείτε κομψά Χριστουγεννιάτικα outfit , τότε θα τα βρείτε στην Attrattivo. 16 Δεκεμβρίου 2020
  • Υπέροχα δώρα για όλους σε καταπληκτικες Τιμές. 16 Δεκεμβρίου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα