• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • Γιουβέτσι με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο.

Γιουβέτσι με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο.

11 Φεβρουαρίου 2019
Categories
  • Μαγειρική
Tags

Μαγειρεύουμε παρέα με την Αρετή 

 Γιουβέτσι με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο

Περισσότερα θα βρείτε εδώ…https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

Το γιουβετσάκι είναι ένα από τα ωραία φαγάκια, αυτά που λέμε Κυριακάτικα ‘ και όχι μόνο’. Το έφτιαξα με πικάντικο λουκάνικο Πηλίου και αν και χωριάτικο δεν ήταν καθόλου βαρύ, γευστικότατο, η νοστιμιά του με ενθουσίασε!

Εύκολο, νόστιμο και αρκετά γρήγορο φαγητό. Δοκιμάστε το!

Υλικά :

  • ½ πακέτο κριθαράκι (μέτριο)
  • 5 λουκάνικα πικάντικα χωριάτικα
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 5-6 ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ζάχαρη

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.  Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει στο μπλέντερ. Ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μας μαϊντανό και  στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και αρκετό ζεστό νερό (περίπου 4-5 ποτήρια ). Μόλις έχει μισό γίνει το κριθαράκι το στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται. Προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό στο οποίο έχουμε λιώσει τον κύβο κοτόπουλου και το ρίχνουμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος και ανακατεύουμε ελαφρά. Το θέλουμε ζουμερό μέσα στο φούρνο να ψηθεί, όχι όμως με πάρα πολύ νερό. Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί. Στο μεταξύ κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα  σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί.

Βγάζουμε το σκεύος απ’ το φούρνο και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το γιουβέτσι περίπου 10 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και λίγο πιπέρι. Πηγαίνει υπέροχα και με τριμμένη παρμεζάνα ή ρεγκάτο.

Συνοδεύεται με ένα ποτήρι ωραίο ροζέ κρασί!

Υ.Σ.. Ευχαριστούμε πολύ την Αρετή που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την ωραία & εύκολη συνταγή. Δοκιμάστε το!

Με εκτίμηση.

 

 

 

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/areti-giouvetsi-pikantiko-loukaniko/

Share
2

Related posts

23 Ιανουαρίου 2022

Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!!


Read more
14 Απριλίου 2021

Ριζότο με ποικιλία Μανιταριών .


Read more
12 Φεβρουαρίου 2021

Άγιος Βαλεντίνος & Καραντίνα


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!! 23 Ιανουαρίου 2022
  • Ένας αναλυτικός οδηγός καθημερινής περιποίησης για δέρμα που ακτινοβολεί όλη μέρα. 23 Ιανουαρίου 2022
  • Αυτά είναι τα κραγιόν που θα φοράτε στα χείλη σας αυτό το καλοκαίρι 31 Μαΐου 2021
  • Μανικιούρ… Θέλεις ένα διάλειμμα από τα έντονα χρώματα – διάλεξε nude αποχρώσεις για το μανικιούρ σου. 9 Μαΐου 2021
  • Αυτά είναι τα παντελόνια που κολακεύουν κάθε Γυναίκα!! 18 Απριλίου 2021

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα