Μαγειρεύουμε παρέα με την Αρετή
Γιουβέτσι με πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο
Περισσότερα θα βρείτε εδώ…https://www.facebook.com/arete.papadopoulou
Το γιουβετσάκι είναι ένα από τα ωραία φαγάκια, αυτά που λέμε Κυριακάτικα ‘ και όχι μόνο’. Το έφτιαξα με πικάντικο λουκάνικο Πηλίου και αν και χωριάτικο δεν ήταν καθόλου βαρύ, γευστικότατο, η νοστιμιά του με ενθουσίασε!
Εύκολο, νόστιμο και αρκετά γρήγορο φαγητό. Δοκιμάστε το!
Υλικά :
Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει στο μπλέντερ. Ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε να πάρει μία βράση η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μας μαϊντανό και στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι και αρκετό ζεστό νερό (περίπου 4-5 ποτήρια ). Μόλις έχει μισό γίνει το κριθαράκι το στρώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται. Προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό στο οποίο έχουμε λιώσει τον κύβο κοτόπουλου και το ρίχνουμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος και ανακατεύουμε ελαφρά. Το θέλουμε ζουμερό μέσα στο φούρνο να ψηθεί, όχι όμως με πάρα πολύ νερό. Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί. Στο μεταξύ κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί.
Βγάζουμε το σκεύος απ’ το φούρνο και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα το γιουβέτσι περίπου 10 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα και λίγο πιπέρι. Πηγαίνει υπέροχα και με τριμμένη παρμεζάνα ή ρεγκάτο.
Συνοδεύεται με ένα ποτήρι ωραίο ροζέ κρασί!
Υ.Σ.. Ευχαριστούμε πολύ την Αρετή που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την ωραία & εύκολη συνταγή. Δοκιμάστε το!
Με εκτίμηση.
Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/areti-giouvetsi-pikantiko-loukaniko/