Η goji.mary μας προτείνει μια υπεροχή συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους αλλά και για όσους είναι vegan.
Φρουτένια Κέικ ή muffins με φρούτα του δάσους, είναι μοναδικά και τόσο λαχταριστά που θα ξετρελαθούν όλοι μικροί μεγάλοι.
Η goji.mary μας δίνει αυτήν την υπέροχη συνταγή , πέρα από την Λαχταριστή & Φρουτένια γεύση τους, μας εξηγεί και τα ωφελεί των υλικών που χρησιμοποιεί..
Τα μούρα κάθε είδους είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών, και άλλων φλαβονοειδών, τα οποία καταπολεμούν το στρες αλλά και την φθορά που προκαλείται στα κύτταρα του οργανισμού, από τις ελεύθερες ρίζες. Ακόμα, διατηρούν σε καλύτερη κατάσταση τις αρτηρίες της καρδιάς, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την δημιουργία θρόμβων και, ως εκ τούτου, να θωρακίσει τον οργανισμό ενάντια στην καρδιακή προσβολή.
Περισσότερα θα βρούμε εδώ…. https://www.gojimary.gr/recipe/forest-fruit-muffins/
Υλικά για τα Κέικ ή muffins με φρούτα του δάσους
ΓΙΑ ΤΑ MUFFINS
270 γρ αλεύρι ντίνκελ ολικής
2 κ. γ. baking powder
1 κ. γ. σόδα χωρίς αλουμίνιο
50 γρ ζάχαρη καρύδας
35 γρ χοντροκομμένα αμύγδαλα
μία πρέζα θαλασσινό αλάτι
1 1/2 κ. γ. ξύσμα ακέρωτου βιολογικού πορτοκαλιού
100 γρ βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό από την προηγούμενη μέρα
80 γρ λάδι καρύδας
140 γρ σιρόπι αγάβης
40 γρ χυμό πορτοκαλιού
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας
100 γρ κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
ΓΙΑ ΤΟ “ΓΛΑΣΟ”
2 κ.σ. σιρόπι αγάβης
1-2 κ.σ. κορν φλάουερ
λίγο νερό (προσθέτετε σταδιακά κουταλάκι κουταλάκι)
Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπωλ (εκτός από τα φρούτα).
Λιώστε τους χουρμάδες στο μούλτι με λίγο νερό μέχρι να γίνουν μία πάστα/κρέμα.
Ανακατέψτε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπωλ μαζί με την πάστα χουρμάδων.
Ενώστε υγρά και στερεά υλικά και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στο τέλος ρίξτε μέσα τα φρούτα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα σιγά σιγά.
Μοιράστε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χωρίς αέρα για 20-30 λεπτά. Δοκιμάστε με μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα. Αν κάνετε ένα κέικ αυξήστε το χρόνο ψησίματος σε 50-60 λεπτά.
Αφού κρυώσουν φτιάξτε το “γλάσο” ανακατεύοντας την αγάβη με το κορν φλάουερ και το νερό με ένα κουταλάκι και περιχύστε τα. Αφήστε το να στεγνώσει.
Εύκολα και γρήγορα αλλά και τόσο υγιεινά που θα τα λατρέψετε όλοι.
Υ.Σ.. Λατρεύω την σελίδα goji.mary γιατί οι συνταγές της είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά για το οργανισμό μας.