• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  •  ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

 ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

24 Δεκεμβρίου 2018
Categories
  • Μαγειρική
Tags

 

 ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Απίστευτα ωραίο κρέας το αγριογούρουνο, μαριναρισμένο και καλομαγειρεμένο με πορτοκάλι και μουστάρδα, ένα αρχοντικό φαγητό σκέτο λουκούμι!!

Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Αν το μαγειρέψετε με χοιρινό χρησιμοποιείστε όλα τα υλικά εκτός του μαριναρίσματος!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Αρετή εδώ… https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Υλικά :

 

  • 2,5 κιλά αγριογούρουνο κομμένο σε μερίδες
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φυτίνη
  • 6 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
  • 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

για το μαρινάρισμα :

  • 9 ακτινίδια κομμένα σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια
  • 1/2 ποτήρι ξύδι
  • Λάδι
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση :

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μπολ με νερό που το αλλάζουμε 4-5 φορές να φύγει το αίμα και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε άλλο σκεύος το πασπαλίζουμε αλάτι, από πάνω τα καθαρισμένα και κομμένα ακτινίδια και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, περιχύνουμε με ξύδι, προσθέτουμε και λίγο λάδι, κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει η βαριά μυρωδιά του και θα μαλακώσει και θα νοστιμίσει πολύ το κρέας. Την άλλη μέρα αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και το τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας , να στεγνώσει εντελώς. Σκίζουμε το κρέας και βάζουμε σκόρδο ψιλοκομμένο. Βάζουμε το βούτυρο και την φυτίνη σε μια φαρδιά κατσαρόλα να κάψουν, ρίχνουμε το κρέας  μέσα και το σοτάρουμε από όλες τις μεριές να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα.

Χτυπάμε στο μούλτι την μουστάρδα, το χυμό του πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, το μέλι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι να βγουν λίγο πηχτά και αλείφουμε με πινέλο. Λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό το μέλι και περιχύνουμε το κρέας.  Προσθέτουμε τις πορτοκαλόκουπες και 2 ποτήρια χλιαρό νερό στη γάστρα. Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 2 ώρες και 30′.

 

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία πάνω από όλα και αγάπη!!!!

 

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-agriogourouno-portokali-ke-moustarda/

Share
3

Related posts

14 Δεκεμβρίου 2024

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή σοκολάτα !!!!


Read more

Spaghetti pasta with fresh lemon and parmesan cheese sauce. Top down view table scene on a white wood background.

26 Νοεμβρίου 2024

Τι θα φάμε Σήμερα???? Spaghetti al limone!!!!


Read more
23 Ιανουαρίου 2022

Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!!


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Shopping Alert !!!! Και αυτόν τον Χειμώνα το δερμάτινο παντελόνι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. 22 Δεκεμβρίου 2024
  • Winter Skincare Routine – Τι πρέπει να περιλαμβάνει η Χειμερινή Skincare routine !!!! 14 Δεκεμβρίου 2024
  • Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή σοκολάτα !!!! 14 Δεκεμβρίου 2024
  • Μπότες & Φόρεμα : Θέλεις να δώσεις μια φρέσκια πινελιά στον πιο cozy συνδυασμό! 4 Δεκεμβρίου 2024
  • Black Friday attrativo …. Ιδανική ευκαιρία για να χαρίσουμε μια ανανέωση στην γκαρνταρόμπα μας . 1 Δεκεμβρίου 2024

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα