Απίστευτα ωραίο κρέας το αγριογούρουνο, μαριναρισμένο και καλομαγειρεμένο με πορτοκάλι και μουστάρδα, ένα αρχοντικό φαγητό σκέτο λουκούμι!!
Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Αν το μαγειρέψετε με χοιρινό χρησιμοποιείστε όλα τα υλικά εκτός του μαριναρίσματος!
Υλικά :
για το μαρινάρισμα :
Εκτέλεση :
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε μπολ με νερό που το αλλάζουμε 4-5 φορές να φύγει το αίμα και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε άλλο σκεύος το πασπαλίζουμε αλάτι, από πάνω τα καθαρισμένα και κομμένα ακτινίδια και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, περιχύνουμε με ξύδι, προσθέτουμε και λίγο λάδι, κλείνουμε το καπάκι του σκεύους και το αφήνουμε από 5 ώρες έως 1 ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει η βαριά μυρωδιά του και θα μαλακώσει και θα νοστιμίσει πολύ το κρέας. Την άλλη μέρα αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και το τοποθετούμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας , να στεγνώσει εντελώς. Σκίζουμε το κρέας και βάζουμε σκόρδο ψιλοκομμένο. Βάζουμε το βούτυρο και την φυτίνη σε μια φαρδιά κατσαρόλα να κάψουν, ρίχνουμε το κρέας μέσα και το σοτάρουμε από όλες τις μεριές να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα.
Χτυπάμε στο μούλτι την μουστάρδα, το χυμό του πορτοκαλιού, ελαιόλαδο, το μέλι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι να βγουν λίγο πηχτά και αλείφουμε με πινέλο. Λιώνουμε σε ελάχιστο ζεστό νερό το μέλι και περιχύνουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις πορτοκαλόκουπες και 2 ποτήρια χλιαρό νερό στη γάστρα. Σκεπάζουμε το αγριογούρουνο με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προ θερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 2 ώρες και 30′.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία πάνω από όλα και αγάπη!!!!
Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-agriogourouno-portokali-ke-moustarda/