• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ

24 Δεκεμβρίου 2018
Categories
  • Μαγειρική
Tags

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Αρετή εδώ… https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ

Πανεύκολα υλικά και πανεύκολη διαδικασία για τα πιο τέλεια σοκολατάκια τύπου φερέρο ροσε!

Δοκιμάστε τα και «κακομάθετε» τους αγαπημένους σας με την γεύση και την εμφάνιση τους!

 

Υλικά :

  • 300 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 60 γρ. φουντούκια ψημένα για γέμισμα (50 τμχ περίπου)
  • 1 σακουλάκι maltesers
  • 800 γρ. γκοφρέτες
  • 600 γρ. μερέντα χύμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • Ηλιέλαιο (4-5 κουτ. σούπας)

 

Εκτέλεση :

Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τις γκοφρέτες και τις βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος, κόβουμε τα φουντούκια στο μούλτι σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα ρίχνουμε μαζί με τις γκοφρέτες.

Βάζουμε και την μερέντα και ζυμώνουμε καλά – καλά το μείγμα. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει πολύ το μείγμα για να μπορούμε να το δουλέψουμε.

Σε περίπτωση που μείνει παραπάνω και σφίξει, απλά αφήστε το εκτός ψυγείο να μαλακώσει.

Βάζουμε σε 1 μπολάκι τα φουντούκια που κρατήσαμε για το γέμισμα και σε ένα άλλο τα Maltesers.

Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα, την δουλεύουμε με τα χέρια μας, κάνουμε μία μικρή μπαλίτσα και μέσα προσθέτουμε από 1 ολόκληρο φουντούκι.

Μόλις τελειώσουν τα φουντούκια γεμίζουμε με Maltesers. Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο εργασίας ή πιατέλα και τα ξανά βάζουμε στο ψυγείο.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα, δεν την βάζω ποτέ όλη μαζί να λιώσει, ρίχνοντας και ελάχιστο ηλιέλαιο. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με ότι άλλο μας βολεύει βυθίζουμε ανά δύο τα μπαλάκια στην κουβερτούρα να καλυφθούν ολόγυρα. Τα στρώνουμε σε μία λαδόκολλα ή σε σχάρα που από κάτω έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Αφού κρυώσουν, τα κερνάμε μέσα σε χαρτάκια για σοκολατάκια!

 

Tips :  Τα μπαλάκια που βυθίζουμε στην κουβερτούρα τα βγάζουμε λίγα λίγα από το ψυγείο, για να μην μαλακώσει το μείγμα.

Χρόνια πολλά από καρδιάς!

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-sokolatakia-typou-ferero-rose/

Share
5

Related posts

14 Δεκεμβρίου 2024

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή σοκολάτα !!!!


Read more

Spaghetti pasta with fresh lemon and parmesan cheese sauce. Top down view table scene on a white wood background.

26 Νοεμβρίου 2024

Τι θα φάμε Σήμερα???? Spaghetti al limone!!!!


Read more
23 Ιανουαρίου 2022

Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!!


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαύρο χρώμα και το καλοκαίρι . Η τέλεια chic αντίθεση που ταιριάζει τέλεια με το μαύρισμα. 6 Ιουλίου 2025
  • Όλα όσα χρειάζεσαι για μακιγιάζ με άποψη…. 6 Ιουλίου 2025
  • Απολυτα Must-Have κομματια για ακαταμμαχητα street Style Looks αυτο το καλοκαιρι. 2 Ιουλίου 2025
  • Perfume Alert!!!! Sephora Summer offers -35% σε επωνυμα αρωματα. Ισχυει για αγορες εως 22/6/2025 21 Ιουνίου 2025
  • Στην κορυφή των summer essentials βρίσκεται πάντα το μαγιό…. Εσύ βρήκες τα αγαπημένα σου .κομμάτια? 20 Ιουνίου 2025

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα