• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • ΠΟΥΤΙΓΚΑ  ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΠΟΥΤΙΓΚΑ  ΜΕ ΚΡΕΜΑ

24 Δεκεμβρίου 2018
Categories
  • Μαγειρική
Tags

ΠΟΥΤΙΓΚΑ  ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Πουτίγκα με λαχταριστή αφράτη κρέμα σε μπολάκια.  Ζουμερή και αφράτη γεμάτη καρύδια και αρώματα, σιροπιασμένη τέλεια! Από τα καλύτερα γλυκά που έχω δοκιμάσει ποτέ! Ετοιμάστε το φανταστικό αυτό γλυκό και κερδίστε τις εντυπώσεις!!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Αρετή εδώ… https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

Υλικά :

  • 7 αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα
  • 1 ποτήρι αλεύρι κοκκινισμένο
  • 1 baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο

Σιρόπι :

  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για την κρέμα:

  • 125γρ. βιτάμ
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 και ½ ποτήρι γάλα
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 morfat
  • 1 ζαχαρούχο

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 24×24 εκ. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα αφράτη. Έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το baking,  τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και με μία μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού. Αδειάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βράσουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Περιχύνουμε με μία κουτάλα το ζεστό σιρόπι στην κρύα καρυδόπιτα.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια να μη κολλήσει.  Μόλις η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Για να μη σχηματιστεί κρούστα στη κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη, όχι το στόμιο της κατσαρόλας αλλά την επιφάνεια της κρέμας. Χτυπάμε το morfat και το ζαχαρούχο μαζί να αφρατέψουν και να γίνουν μία ωραία σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο.

Κόβουμε με μαχαίρι την καρυδόπιτα και την μοιράζουμε ομοιόμορφα σε μπολάκια. Η κρέμα μας έχει κρυώσει και την ρίχνουμε μέσα στο κάδο του μίξερ που χτυπήσαμε τη σαντιγί και τα χτυπάμε και τα δύο μαζί να αφρατέψουν και να γίνουν μία κρέμα!

Μοιράζουμε στα μπολάκια την κρέμα, πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε το υπέροχο γλυκό που μόλις φτιάξαμε!

 

 

Καλή επιτυχία !

 

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-poutigka-krema/

 

Share
4

Related posts

18 Ιανουαρίου 2021

Απαλλαγείτε γρήγορα & εύκολα από τα κιλά των εορτών.


Read more
15 Νοεμβρίου 2020

Το τέλειο Κυριακάτικο brunch στο σπίτι από τα χεράκια μας.


Read more
14 Νοεμβρίου 2020

Δείτε τις προσφορές στα ΑΒ Βασιλόπουλος & ξεκινήστε τις αγορές.


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Χειμερινές Εκπτώσεις στο FAVELA.GR 20 Ιανουαρίου 2021
  • Winter Sales Tsakiris Mallas 18 Ιανουαρίου 2021
  • Απαλλαγείτε γρήγορα & εύκολα από τα κιλά των εορτών. 18 Ιανουαρίου 2021
  • Αν ψάχνετε να βρείτε κομψά Χριστουγεννιάτικα outfit , τότε θα τα βρείτε στην Attrattivo. 16 Δεκεμβρίου 2020
  • Υπέροχα δώρα για όλους σε καταπληκτικες Τιμές. 16 Δεκεμβρίου 2020

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα