• BLOG FOR WOMEN BY A WOMAN
logologologologo
  • Διακόσμηση
  • Οικογένεια
  • Ομορφιά
  • Μόδα
  • Έξοδος – Προορισμοί
  • Μαγειρική
  • Event Inspiration
  • Home
  • Μαγειρική
  • Κολοκύθι γλυκό κουταλιού

Κολοκύθι γλυκό κουταλιού

20 Δεκεμβρίου 2018
Categories
  • Μαγειρική
Tags

Η κολοκύθα τρώγεται αλμυρή, γλυκιά, σε πουρέ, σε πίτα, σε σούπα, ψητή, ακόμα και σε βραστό.
Από τις πιο γλυκές ιδέες είναι να την κάνουμε γλυκό του κουταλιού, ένα πεντανόστιμο γλυκό, υγιεινό για τους λάτρεις των γλυκών του κουταλιού….. και αφού το κολοκύθι είναι στην εποχή του ας το κάνουμε!

Ευχαριστούμε την Αρετή για την υπέροχη συνταγή της…

Μπορείτε να ακολουθήσετε την Αρετή εδώ… https://www.facebook.com/arete.papadopoulou

Υλικά :

• 2 κιλά κολοκύθα καθαρισμένη
• 2,5 κιλά ζάχαρη
• 1,5 λίτρο νερό
• 2 ξυλαράκια κανέλα
• 2-3 βανίλιες
• 2 κουτάλες γλυκόζη
• Λίγα αμύγδαλα ολόκληρα καθαρισμένα (προαιρετικά)
• Χυμό από 2-3 λεμόνια
Για το ασβεστόνερο :
• 3 κουταλιές ασβέστη
• 4 λίτρα νερό

Εκτέλεση :

Ακουμπάμε την κολοκύθα σε μια σταθερή βάση. Αφού την κόψουμε στη μέση και την καθαρίσουμε από τα σπόρια της, την κόβουμε σε φέτες και αφαιρούμε, κατόπιν, από κάθε φέτα με ένα κοφτερό μαχαίρι τον εξωτερικό, σκληρό φλοιό της. Αν έχουμε αρίδα την κάνουμε σπιράλ αν δεν έχουμε κόβουμε την σάρκα της σε κομματάκια περίπου 2 – 3 εκατοστά. Λιώνουμε τον ασβέστη μέσα στο νερό και τον αφήνουμε μισή ωρίτσα να καθαρίσει η θολούρα από το ανακάτεμα. Παίρνουμε το καθαρό νερό και βάζουμε σε μια λεκανίτσα την κολοκύθα με το καθαρό ασβεστόνερο για 3 ώρες. Μετά τις 3 ώρες ξεπλένουμε με πολλά νερά την κολοκύθα και την ζεματάμε 3 φορές σε μπόλικο νερό και την σουρώνουμε.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές έτσι ώστε το σιρόπι να απορροφηθεί καλύτερα.

Στην συνέχεια βάζουμε πάλι την κολοκύθα στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Κλείνουμε την φωτιά, αποσύρουμε την κατσαρόλα και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μια νύχτα. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν τα υγρά της κολοκύθας.
Την επόμενη ημέρα, βράζουμε ξανά προσθέτοντας τα ξύλα κανέλας. Όταν κοντεύει να δέσει το γλυκό ρίχνουμε τις βανίλιες, την γλυκόζη και τον χυμό λεμονιού. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε την κουζίνα, ρίχνουμε τα ολόκληρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
Μοιράζουμε την κολοκύθα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με το σιρόπι του γλυκού. Βράζουμε τα καπάκια από τα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε. Τα αφήνουμε ανάποδα για αρκετές ώρες μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε ντουλάπι και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.

Καλή μας όρεξη !!

Tips : 1. Σε περίπτωση που δεν φτάσει το σιρόπι να καλύψει τα βάζα, βράζετε 2 ποτήρια νερό, 1 ζάχαρη και ½ κουτάλα γλυκόζη και τα συμπληρώνετε εφόσον κρυώσει το σιρόπι.
2. Ως μυρωδικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2-3 φύλλα αρμπαρόριζας και να την αφαιρέσετε πριν τοποθετήσετε το γλυκό στα βάζα.

 

 Υ.Σ..  Τo DimisDiary προτείνει.. διακοσμήστε όμορφα τα βαζάκια που θα τοποθετηθεί το γλυκό και κάντε τα δώρο μέσα σε μια πιατέλα ή καλάθι μαζί με μπουκαλάκια με λικέρ και με διάφορες άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές..

Περιμένω τα σχόλια σας…https://www.facebook.com/dimisdiary/photos/pcb.307790526505911/307789353172695/?type=3&__tn__=HH-R&eid=ARAAEmVrFfsK8elOHkx3FVT8iO1z62JLTO_S3vikILRswc5cKf7-t2iuSGKf66UasIhIOlBPMZZzXAdT&__xts__%5B0%5D=68.ARAiPTmh6n1rgjh4WQp3T6k_x4wqbNkFClKByxkki2nZyv7BQqqF5gHbttnw3xzHCCiVgK_0omAKgQyqmJ0-E1pvAw9riq692Vw91SpZI4RqhUadCdnMuVuDd9wqmhdXsoiemJ_uVVbnUHETWkb54TuNDc-hy0VDUie0z2oc87wrsSawTPCFNTNghroL8acnqmA6NwyyGvAsxx5lB2K7o45TNDDg6gDVZILW6vl763gIurhmS9bNIGP4yE-SCue59RimObvv2x1fDnFHVskCLzHYTSun_fcFQwsLc9mZZfUyTWx9xrJgoYLNWh53CWRoonqOAf2k3j8oezOJteQQYa4

Με Εκτίμηση.

 

 

 

Πηγή : https://e-ptolemeos.gr/magirevontas-tin-areti-kolokithi-gliko-koutaliou/

Share
3

Related posts

14 Δεκεμβρίου 2024

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ζεστή σοκολάτα !!!!


Read more

Spaghetti pasta with fresh lemon and parmesan cheese sauce. Top down view table scene on a white wood background.

26 Νοεμβρίου 2024

Τι θα φάμε Σήμερα???? Spaghetti al limone!!!!


Read more
23 Ιανουαρίου 2022

Full Detox Body Tips.. Για να αναζωογονήσεις τον οργανισμό σου !!!!


Read more

Πρόσφατα άρθρα

  • Summer Skincare:Must-have της καλοκαιρινής περιποίησης του δέρματος. 29 Μαΐου 2025
  • Θέλεις να ανανεώσεις τα προϊόντα ομορφιάς …. Ήρθε η στιγμή. 24 Μαΐου 2025
  • Happy weekend offer έως -40% στη νέα συλλογή! Ισχύει για αγορές έως 25/05/2025. 24 Μαΐου 2025
  • Shopping Alert !!!! Και αυτόν τον Χειμώνα το δερμάτινο παντελόνι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. 22 Δεκεμβρίου 2024
  • Winter Skincare Routine – Τι πρέπει να περιλαμβάνει η Χειμερινή Skincare routine !!!! 14 Δεκεμβρίου 2024

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ασφάλεια & Προσωπικά Δεδομένα

FOLLOW ME

© dimisdiary.gr Powered by Softways

Cookies

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερα