Σπιτικά ψωμάκια..
Σπιτικά ψωμάκια..
Αντί να αγοράζουμε έτοιμα μπορούμε πολύ εύκολα να τα φτιάξουμε εμείς μέσα σε λίγα λεπτά. Ατομικά ψωμάκια , σπιτικά αφράτα, λαχταριστά & με βιολογικά προϊόντα ψωμάκια. Θέλουμε κάτι που να συνοδεύει το πρωινό μας ,έχουμε καλεσμένους & θέλουμε να τους εντυπωσιάσουμε με τα ατομικά μας ψωμάκια! Τώρα που τα σχολεία έχουν ανοίξει θέλουμε να φτιάξουμε σπιτικά ψωμάκια για τα σάντουιτς των παιδιών μας. Εδώ σας έχω την Συνταγή.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε.
360γρ. αλεύρι κοκκινισμένο για όλες τις χρήσης.
1κ.γλ ζάχαρη
1 φακελάκι ξέρη μάγια
Ελάχιστο αλάτι
20γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200ml γάλα ζεστό ( όχι καυτό)
2κ.γλ χυμό λεμονιού
Σουσάμι,παπαρουνόσπορο ή βρώμη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στον κάδο του μίξερ (πάγκου) με το ειδικό γάντζο για ζύμες και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Επόμενο βήμα παίρνουμε μια ζυγαριά κουζίνας για να χωρίσουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια βάρους 150γρ. το καθένα και τα πλάθουμε μέχρι να στρογγυλέψουν
Αφού πάρουμε το ταψί του φούρνου τοποθετούμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τα ψωμάκια τα οποία θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους μερικών εκατοστών γιατί θα φουσκώσουν. Μετά τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν, μέχρι να φουσκώσουν & να διπλασιαστούν σε όγκο. Ο φούρνος θα πρέπει να έχει προθερμανθεί στους 200c , στη λειτουργιά του αέρα ή στις αντιστάσεις.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΌΡΕΞΗ!!!
Αγαπημένες μου νοικοκυρούλες περιμένω τις δίκες σας συνταγές για Σπιτικά ψωμάκια.
Υ.Σ..“Υπάρχουν άνθρωποι στο κόσμο τόσο πεινασμένοι, στους οποίους ο Θεός μπορεί να εμφανιστεί μόνο με τη μορφή ψωμιού”.Mahatma Gandhi
Με εκτίμηση