Κοτόπουλο με Κάρυ & μουστάρδα.
Εύκολη & γρήγορη συνταγή φτιάχνεται με λίγα υλικά και το αποτέλεσμα που μας δίνει είναι εξαιρετικό. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε άριστα με πατάτες , ρύζι & λαχανικά.
Ας περάσουμε στην συνταγή μας.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε…
1 φιλέτο κοτόπουλο (κατά προτίμηση κομμένο σε μπουκίτσες )
3 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ κάρυ
1 λεμόνι και το ξύσμα του
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, το αλάτι ,το πιπέρι , το κάρυ και μισό φλιτζάνι νερό. Τοποθετούμε το καπάκι πάνω στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Αφού η σαλτσούλα μας δέσει ρίχνουμε το ξύσμα & το χυμό λεμονιού.
Αν θέλουμε να το συνοδεύουμε με ρύζι
Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι. 1 κούπα ρύζι , 2 κούπες νερό. Ανακατεύουμε με την σαλτσούλα μας και είναι έτοιμο
Αν θέλουμε να το συνοδεύουμε με πατατούλες στο φούρνο
1 κιλό μέτριου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες
125ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αν μας αρέσει το σκόρδο μπορούμε να βάλουμε 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες ή ψιλοκομμένες.
Ψήνουμε για 1 ώρα σε γάστρα ή σε ταψί που έχουμε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ξεροψημένες τις θέλουμε.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΌΡΕΞΗ!!!!!!
Αξίζει να κάνουμε αυτή την συνταγή Γρήγορη – Εύκολη & Νόστιμη
Αγαπημένες μου νοικοκυροπούλες …Περιμένω την δική σας συνταγή με κοτόπουλο.
Με Εκτίμηση